Scott Speedster Gravel 30 56 cm

Övrigt

Den mångsidigagrusspecialistenScott Speedster Gravel 30är inte bara lättare än sin företrädare utanäven bekvämare tack vareen form som levererar massor av komfort på lite tuffare underlag. När kvalitativa materialvalkombineras med en pålitligkonstruktion blir resultatet en lätthanterlig allroundhoj med äventyrliga gener som tar dig dit du vill, och dessutom i höga hastigheter om duär på rätt humör.

Det unika med Gravel-serien är att du kan använda riktigt breda däck och original sitter ett par kvalitetsdäck med 35 mm bredd, vilket öppnar upp för att du ska kunna kunna köra både grusvägar och enklare stigcykling utan att behöva vara orolig för punkteringar. Du kan även utrusta cykeln med dubbdäck för vintercyklingen eller varför inte lägga på ett par smalare slicks om du bara kör på asfalt... du väljer själv!

Precis som sina syskon har den en lätt och tålig stomme av dubbelreducerad aluminium (6061) med praktisk intern kabeldragning. Ramen har en tydligt komfortabel geometri som ser till att du har bra uppsikt över omgivningen och även sitter bekvämt under dina lite längre upptäcksfärder.Den här versionen har dessutom en framgaffel ikolfiber som både dämpar vibrationer och skapar en mer direkt styrkänsla. En perfekt cykel för dig om vill ha något snabbare än hybridenoch som villkunna köra lite längresträckor utan behöva risker att behöva vända tillbaka bara för att asfalten råkar ta slut.

Cykeln har en pålitlig drivlina från Shimano (Tiagra) med 20 växlar kombinerat med beprövade komponenter från välkända varumärken som Syncros ochSchwalbe. Visst, det kanske inte är ren proffsklass på komponenterna, men det är funktionella grejer som sällan krånglar och cykelnhar fortfarande betydligt vassarekomponenter än många av sina konkurrenter.

Eftersom dentrivs när det går undan har den mekaniska skivbromsar vilket både sänker underhållsbehovet och ser till att du har tillgång till kraftfull bromsverkan året om, och dessutom oavsett om det är regnigt eller slaskigt.Här uppe i norden är långa utförsbackar visserligen rätt så ovanligt, men dåligt väder och tuffa underlag är desto vanligare och där levererar skivbromsen extremt mycket bättre prestanda än klassiska fälgbromsar.

Mer information