Ridley Helium X Ultegra silver/black/Blue x-small

Racercyklar herr

Precis som namnet antyder så har samtliga cyklar i den här serien otroligt lätta och imponerande vridstyva stommar, närdet handlar om förhållandet styvhet kontra vikt så pratar vi ren världsklass.Ridley Helium XUltegraär visserligen konstruerad med proffsen i åtanke, men den passar cyklister på alla nivåer somvill pressa ut maximalt ur sin cykel. När du vill varaanförare i dombrantaste stigningarnaså handlar mycket om låg vikt, vill du samtidigt ha effektiv kraftöverföring kombinerat med pålitlig hållbarhet i världsklass, ja då är det härcykel för dig.

Hjärtat i detta mäktiga lättviktsbyggeär enram i fin kolfiber (30T-24T HM UD Carbon) med imponerande låg vikt och fantastisk vridstyvhet. Ramens design är inte bara unikutan den är specifikt utformad för leverera samma fenomenala känsla som hela serien är känd för. Det här är enavancerad racekonstruktion med respektingivande lateral, vertikal och horisontell styvhet som ser till att du har alla möjligheter att stå högst upp på pallen. Samtidigt somdenlevererar tillräcklig komfort för att kunna hålla dig motiverad under en lång Gran Fondo eller varför inte en klassisk vätternrunda. Som grädde på mosetkompletteras ramen av en lätt framgaffel, även den är tillverkad i kolfiber (30T-24T HM UD Carbon), som både minimerar vibrationer och ger dig en direkt styrkänsla.

Ovanpå detta har cykeln envass drivlina (Ultegra) med massor av racekänsla och 22 problemfria växlar från Shimano. Så det är verkligen inte några dussingrejor, och hjärtat i skapelsen är ett effektivt vevparti med dubbla framdrev som kombineras med en kassett på 11-28T, vilket ger enutväxling med imponerande bredd och därfokus ligger på hög fart.

Allt rullar på ett par snabba hjul som tack vare en bredd på 25 mm leverar skön komfort och även ser till att du kan fortsätta trampa även när underlaget blir lite tuffare. Just den här versionen är dessutom utrustad medeffektiva hydrauliskaskivbromsar vilket ser till att du alltid har imponerande bromsförmåga, dessutom året runt och i alla typer av väderförhållanden!

Det här är inget mindre än en supervass prestandaracer som levererar den ultimata balansen mellan låg vikt, hög vridstyvhet och effektiv kraftöverföring. Det här är vapnet som André Greipel (och hans stallkamrater i Lotto-Soudal teamet) självsäkert riktar mot konkurrenterna både när det handlar om slutspurter, mödosamma klättringar och klungkörning på platten.

Mer information