Merida Big.Nine XT-Edition matt svart/silver medium

Mountainbike 29"

Imponerande lättaMeridaBig.Nine XT-Editionär en vass hardtail (definitivt en av marknadens snabbaste) med riktigt fin aluminiumram! Ett fullblod med massor av racekänsla som kommer se till att du flyger fram genom kurvorna, perfekt för ambitiösa cyklister som ställer höga krav på prylarna. Tack vare en extremt väl avvägd mix av rena kvalitetskomponenter och en låg totalvikt funkar denlika bra för tävling som för dina dagliga träningspass med kompisarna.

Stommen utgörs av ennyligen uppdateradaluminiumram med lägre standover höjd och modern geometri med korta kedjestag som ger grymt skön körställning och en fantastiskt följsam känsla i spåren.Deneleganthydroformade aluminiumramen har såklart invändig vajerdragning och även en av de absolut slätaste svetsarna i klassen.

Modellen är riktigt lätt (väger in på låga 11,8 kg), har en låg tyngdpunkt och ärskapad för höga hastigheter, främst på grusvägar och böljande skogsstigar.För att kunna hantera både snabba partier och branta backar har den fått en extremt pålitlig drivlina med 22 växlar och imponerande brett register från Shimano (XT).

Dämpningen hanteras av en kvalitativ luftgaffel frånManitou (Machete Comp Air) med 100 mm slaglängd och lockout som hanteras via ett reglage på styret, vilket ger dig rätt förutsättningar för att köra snabbt i tuff terräng och även bidrar till en tryggare upplevelse i sadeln.Eftersom cykeln gillar höga farter är den utrustad med effektiva hydrauliska skivbromsar, vilket ger föredömlig kontroll och ser till att du alltid har bästa bromsverkan oavsett underlag, väder eller årstid.

Modellen rullar snabbt på ett par stabila 29-tummare med breda däck som ser till att du utan problem flyter fram över både stock och sten. Större hjul rullarsåklart snabbare, och vi som är lite resligare föredrar oftast 29-tummarna framför de mindre hjulstorlekarna. En pålitlig och kompromisslös hardtail som funkar perfekt för både träning och tävling, men den passarsamtidigt riktigt bra fo?r dagligt bruk tack vare att den har fästen fo?r både stöd, ska?rmar och paketha?llare.

Mer information