Skeppshult Nova El 8-växlad spegelsvart 53 cm

Standardcyklar

Vill duskaffa lite extra driv i tillvaron så har duhittat helt rätt! NyaSkeppshultNova Elhar elassistans (eller eldriftsom kanske är vanligare i dagligt tal) och ger dig det bästa av två världar. Själva grundbulten utgörsen högkvalitativ stomme i form av enbombsäkerstålram som redan från start är fullt anpassad för eldrift och själva hjärtat utgörs av en ultramodern drivlina med klassledande teknik från japanska Shimano, vilket tillsammans borgar för en fantastisk upplevelse med massor av härliga mil med skönttryck i pedalerna.

Som vanligtnär det handlar om cyklar från desmåländska skogarnaså är ävendet härett gediget industriellt hantverksom bygger på en stolt tradition av svensk yrkesskicklighet.Själva ramen tillverkas i höghållfast legering som levererar ennätt känsla men som samtidigt ger dig stålets flexibilitet, åkkomfort och enorma slitstyrka. Nya Nova El levererar harmonisk cykelkänsla ända ut i handtagen och vi vill nog påstå att modellen verkligenförkroppsligar uttrycket tidlösa design.

Modellen har ett av marknadens absolut bästa drivsystem, Shimano STePS (E6010), som kombinerar en högkvalitativ motor med ett kraftfullt batteri (med både smidig och snabb uppladdning) som ger dig massor av räckvidd med extra skjuts.Övriga drivlinan består av en ultramodern navväxel (Nexus 8 Di2) somnästan är helt underhållsfri ochhanteras via ett lättmanövrerat reglage,som ger dig alla möjligheter att enkelt skifta mellan de8 elektroniskaväxlarna utan att det känns det minsta ansträngt.Motor och växel samarbetar i nästan sömlös harmoni och allt sker effektivt, underbart tyst ochdessutom med drivning direkt på vevaxeln.

Eftersom den trivs när det går undan så är den utrustad med en pålitlig rullbromsbroms framtillsamt en klassisk fotbroms baktill, vilket ger konsekvent bromsförmåga oavsett årstid eller väderförhållanden. I övrigt är cykeln redan från start generöst utrustad medkvalitetskomponenter som såklart ärfullt anpassade för vårt lite tuffare skandinaviska klimat.Eller vad sägs om både en ställbar styrstam, skärmar, pakethållare, korg, belysning, stöd och ett godkänt ramlås som förhoppningsvis sätter lite skräck i klåfingriga cykeltjuvar och ser till att du får ha dinelcykel i fred.

SkeppshultNovaEl är med andra orden lättrullande och funktionell brukscyklel som även trivs när du kliver ut i vänsterfil. Ett näst intill bombsäkert transportmedel med lätthanterlig eldriftoch imponerande räckvidd som är utrustad medallt du kan tänkas behöva. Du kan med tillförsikt se fram emot högvis med bekymmerslös cykling redan från ytterdörren fram till kontoret,snabbköpet eller ner till stranden...och den har dessutom potential att blidin trognaste följeslagare underflera decennier framåt.

Mer information