Frog MTB 62 grå metallic/neonröd 12.5" från Frog Bikes

Frog MTB 62 grå metallic/neonröd 12.5"

Letar du efter en spännande, rolig, säker mountainbike så är den prisbelöntaFrog MTB 62helt rätt modell. Den här hojen levererar 100%cykelglädje och är samtidigt ett både hälsosamt och effektivt sätt att transportera sig på.En riktigt kvalitetshoj som bygger självförtroende och aldrig backar för nya utmaningar, en perfekt MTB-cykel för föräldrar somvill ge sina barn rätt förutsättningar att kunna utvecklas. Vid första anblicken kan själva benämningen kännas lite fantasilös, men den är lika enkel som den är genialisk! En Frog MTB 62 har alltid just 62 cm i grenmått och passar normalt sett bäst för fartfantomer i åldrarna 8-10 år som älskar att cykla mountainbike... och det gör det såklart även lite enklare att välja rätt storlek.

Britterna vägrar låta materialet sätta gränserna och själva stommen utgörs av en ram i högkvalitativ aluminium (6061 T6) med låg vikt och hög styrka. Ramen har dessutom en helt unik geometri (ramform) som ger både en längre hjulbas och en lägre tyngdpunkt, vilket kortfattat kan översättas till mer kontroll och bättre balans. Lägg därtill en position som ger barnet en imponerande tydlig överblick med en nästan panoramaliknande vy av omgivningen och du har trafiksäkerhet av högsta klass.

Modellen är även utrustad med en kvalitativ dämpad luftgaffel med 65 mm slaglängd och remote lockout (låsning via ett lättskött reglage som är placerat på dämparen), vilket både ökar komforten och skapar möjligheten att kunnaåka nästan likafort på stökiga skogsstigar sompå hårdare underlag.

När tröttheten smyger sig på och skogsäventyret kanske börjar kännas i längsta laget så kommer räddningen att vara den 9-växlade drivlinan och cykelns låga vikt (den väger in på imponerande låga 11,3 kg) vilkettillsammans med noga utvalda komponenter ser till att cykelnlever upp till de högt ställda förväntningarna. Drivlinan från Shimano är föredömligt lätthanterlig, en pålitlig singelklinga framtill kombineras med en 9-delad kassett baktill, vilket räcker bra för att ge en användarvänlig bredd på utväxlingen. I praktiken ser växlarna till att det blir lättare att hålla farten uppe och de skapar även förutsättningar för att nästan obehindrat kunna ta sig an riktigt branta uppförsbackar.

Ju snabbaredet går, ju högre krav ställs det på bromsarna.När det väl blir dags att sakta ner de lättrullande hjulen (ett par stabila 24-tummarna med bra grepp) så hanteras detta av ett par kraftfulla hydrauliska skivbromsar från Tektro, vilketsänker underhållsbehovet och ger maximalbromsverkan oavsett om det är lerigt, regnigt eller slaskigt i spåret. Bromsarna inkluderar lättåtkomliga reglage som är idealiska för litemindre händer,vilket ser till attdu som förälder kan vara säker på att rätt bromsförmåga alltid finns på plats, oavsett vilket underlag eller väder som råder för dagen.

  • Lätt & tålig ram i högkvalitativ aluminium (6061 T6)
  • Reglerbar dämpad luftgaffel med lockout och 65 mm slaglängd
  • Välbalanserad ramgeometrisom ger en stadig känsla med sin låga t...
Relaterade produkter
Frog MTB 62 grå metallic/neonblå 12.5"
Frog MTB 62 grå metallic/neonblå 12.5"

Letar du efter en spännande, rolig, säker mountainbike så är den prisbelöntaFrog MTB 62helt rätt modell.

- kr
Mer info
Frog MTB 72 grå metallic/neonröd 16"
Frog MTB 72 grå metallic/neonröd 16"

Letar du efter en spännande, rolig, säker mountainbike så är den prisbelöntaFrog MTB 72helt rätt modell.

- kr
Mer info
Frog MTB 69 grå metallic/neonröd 15"
Frog MTB 69 grå metallic/neonröd 15"

Letar du efter en spännande, rolig, säker mountainbike så är den prisbelöntaFrog MTB 69helt rätt modell.

- kr
Mer info
Frog MTB 72 grå metallic/neongrön 16"
Frog MTB 72 grå metallic/neongrön 16"

Letar du efter en spännande, rolig, säker mountainbike så är den prisbelöntaFrog MTB 72helt rätt modell.

- kr
Mer info