Frog 52 lila 10"

Barncyklar 20"

Letar du efter en säker barncykel som kommer ge både dig och ditt barn full avkastning i form av 100%cykelglädje så ha du hittat rätt. EnFrog Bikes 52är ett spännande, roligt, säkert och hälsosamt sätt att upptäcka världen på!En modell som bygger självförtroende och aldrig backar för nya utmaningar, en perfekt cykel för föräldrar somvill ge sina barn allaförutsättningarför att kunna utvecklas, och att ha maximalt med kul under tiden.

Vid första anblicken kan själva benämningen kännas lite fantasilöst, men den är lika enkel som den är genialisk! En Frog 52 har alltid just 52 cm i grenmått och passar normalt sett bäst för blivande fartfantomer i åldern 5-6 år... och det gör det såklart även lite enklare att välja rätt storlek.

Britterna vägrar låta materialet sätta gränserna och själva stommen utgörs av en ram i högkvalitativ aluminium (6061 T6) med låg vikt och hög styrka. Ramen har dessutom en helt unik geometri (ramform) som ger både en längre hjulbas och en lägre tyngdpunkt, vilket kortfattat kan översättas till bättre balans och snabbare inlärning. Lägg därtill en position som ger barnet en imponerande tydlig överblick av omgivningen, och du hartrafiksäkerhet av högsta klass.

När tröttheten smyger sig på och upptäcktsfärden kanske börjar kännas i längsta laget så kommer räddningen att vara den 8-växlade drivlinan och cykelns låga vikt (den väger in på imponerande låga 8,6 kg) vilkettillsammans med noga utvalda komponenter ser till att cykelnlever upp till de högt ställda förväntningarna. Drivlinan från Shimano är föredömligt lätthanterlig, en pålitlig singelklinga framtill kombineras med en 8-delad kassett baktill, vilket räcker bra för att ge en användarvänlig bredd på utväxlingen. I praktiken gör växlarna att det blir betydligt lättare att hålla farten uppe och de skapar även rätt förutsättningar för att kunna ta sig an riktigt branta uppförsbackar.

När det väl blir dags att sakta ner de lättrullande hjulen (ett par stabila 20-tummarna med bra grepp) så hanteras detta av ett parpålitliga bromsar från Tektro. Bromsarna inkluderar lättåtkomliga reglage som är idealiska för litemindre händer,vilket ser till attdu som förälder kan vara säker på att rätt bromsförmåga alltid finns på plats, oavsett vilket underlag eller vilka väderförhållande som råder för dagen.

  • Lätt & tålig ram samt framgaffel i högkvalitativ aluminium (6061 T6)
  • Välbalanserad ramgeometrisom ger en stadig känsla med sin låga tyngdpunkt
  • 8-växlad drivlina från Shimano (Altus)
  • Unikt vevpartier med låg q-faktor (liten bredd mellan fötterna)
  • Bromsar med reglage som är lätta att nå för barn
  • Stabila 20-tummare med bra grepp
  • Inkluderar både reflexer och ringklocka

Mer information